01. Πώς να καθαρίσω άλατα, κόλλες ,σιλικόνες κλπ σε γυάλινες επιφάνειες ;

 alata-tips-01

Πρώτα ψεκάστε τις επιφάνειες με καθαριστικό υγρό τζαμιών ή ξύδι και στη συνέχεια μπορείτε άφοβα να τρίψετε τα κρύσταλλα ή τους καθρέπτες με το ψιλό σύρμα "μαλλί". Το αποτέλεσμα θα είναι άριστο.
Προσοχή: Αποφύγετε το χοντρό σύρμα κατσαρόλας και τα σφουγγαράκια με την πράσινη άγρια πλευρά.


02. Πώς μπορώ να δώσω μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα διπλά θερμοηχομονωτικά τζάμια;

tzamia-tips-02

Φροντίστε να μην ρίχνετε στα κουφώματα νερό με το λάστιχο διότι το νερό περνάει στο κενό του κουφώματος και εγκλοβίζεται εκεί με αποτέλεσμα να αλλοιώνει τις κόλλες των υαλοπινάκων και να εισχωρεί η υγρασία μέσα.Ψεκάστε με υγρό τζαμιών και καθαρίστε τα με πανί ή εφημερίδες.
Προσοχή: Αποφύγετε τα κοινά χαρτιά κουζίνας γιατί αφήνουν χνούδι.


03. Πώς μπορώ να προστατέψω την καμπίνα του μπάνιου;

tips-03

Μετά από κάθε ντους -εάν είναι εφικτό- μπορείτε με ένα Ταφ να απωθείτε τα νερά από τα κρύσταλλα. Όσο πιο συχνά το κάνετε τόσα πιο λίγα άλατα θα συσσορεύονται.
Προσοχή: Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα κοινά χημικά καθαριστικά γιατί χαλάνε τους μηχανισμούς κύλισης, τα χρώμια και τα λάστιχα.


04. Πώς μπορώ να συγκολήσω καθρέπτες και χρωματιστά κρύσταλλα;

tips-04

Στα κρύσταλλα να χρησιμοποιείτε ειδική κόλλα, καθρεπτόκολλα.
Προσοχή: Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σιλικόνη γιατί είναι τοξική και καταστρέφει τόσο την αργύρωση των καθρεπτών όσο και τα χρώματα στα κρύσταλλα.


05. Πώς μπορώ να σταματήσω το θόρυβο σε μια γυάλινη πόρτα;

tips-05

Λόγω της υγρασίας που εισχωρεί στο κουτί του μηχανισμού, όταν ανοίγουμε την πόρτα ακούμε έναν χαρακτηριστικό θόρυβο (κρακ-κρακ-κρακ). Αυτό δε σημαίνει ότι ο μηχανισμός είναι προβληματικός ή χάλασε. Ψεκάστε με αντισκουριακό σπρέι την βάση και ο θόρυβος θα σταματήσει να σας ενοχλεί! Μπορείτε προληπτικά να επαναλαμβάνετε μία φορά κάθε μήνα.